Pánve
Nejprodávanější
Pokud rádi a často vaříte, víte, že bez pánví se v žádné kuchyni neobejdete. Ale i v případě, že nejste fandou velkého vyvařování nebo na to zkrátka nemáte čas, vsaďte právě na kuchyňské pánve. S nimi můžete mít chutnou večeři hotovou i během pár minut.
Pánve vybírejte s ohledem na druh vašeho sporáku. Některé nádobí není určeno pro vaření na indukčních deskách, nebo je vhodné pouze pro plynové vařiče. Naprostá většina nabízených produktů má ale univerzální využití.
Pokud nevíte, pro kterou pánev se rozhodnout, pořiďte si univerzální pánev, kterou využijete jak na smažení, restování či grilování, tak na dušení nebo vaření v páře. Taková pánev by měla mít pro vaření dostatečně vysoký okraj, pro dušení také poklici a hodit se vám bude i vložka na barbecue a fritovací či napařovací sítko. Důmyslným vynálezem jsou i pánve s odnímatelnou rukojetí. Bez rukojeti, které jsou obvykle z plastu nebo dřeva, v ní navíc můžete bez obav také zapékat v troubě.
V naší nabídce nesmí chybět již prověřené klasiky jako nerezové pánve. Jsou vysoce hygienické a mají dlouhou životnost. Speciální variantou jsou nerezové pánve s vnitřní teflonovou úpravou.Tahle kombinace vám velmi usnadní práci a jídlo se jen tak nepřipálí. Ovšem při vaření i čištění je třeba být velmi opatrný, aby se teflon neodřel. Proto i pomocné náčiní k němu volte nekovové.
Pro milovníky grilování a rožnění je tady litinová pánev. Využijete ji ale i při smažení, restování nebo dušení. Mívá hladké či vroubkované dno, postranní nálevky na odlévání tuku či děrovanou vložkou na barbecue. Litinová pánev je k mání i v sadě s dřevěnou deskou, na kterou horkou pánev odložíte a i s jídlem můžete rovnou servírovat na stůl. Litina je odolná proti poškrábání, snadno se čistí a drží tvar.
Při rožnění na otevřeném ohni, respektive žhavých uhlících, si velmi usnadníte práci s lehkou děrovanou pánví s drátěnou rukojetí. Grilované jídlo při snadném přetáčení nepropadá a kdykoliv pánev dle potřeby vytáhnete nebo odsunute mimo silný žár.
Často u nás najdete kvalitní pánve vyrobené z hliníku se speciálně upravenou vnitřní vrstvou. Taková pánev díky vysoce vodivého hliníku zkrátí významně dobu přípravy jídla a současně využívá benefitů materiálu použitého na vnitřní straně. Tím bývá třeba již zmiňovaná litina, teflon či jiný nepřilnavý povrch, smalt, kamenina, keramika, porcelán apd.
Kameninová pánev, žulová nebo mramorová, je rovněž odolná a teplotně velmi stabilní. Povrch může být upraven nepřilnavou vrstvou. Má všestranné využití.
Na přípravu orientální kuchyně nebo španělské paelly určitě použijte Wok pánev. Na jejím hlubokém dně s nepřilnavou vrstvou připravíte rychlá a zdravá jídla s minimem tuku.
Vynikající variantou woku je ocelová pánev z kvalitní uhlíkové oceli, která zajistí prudké a rychlé restování. Dobře se čistí. Nezapomeňte ji, stejně jako litinovou pánev, před prvním použitím vypálit, pro zbavení nežádoucích nečistot.
Máme pro vás kvalitní pánve nejen různých materiálů, ale i tvarů, velikostí či barev. Od těch masivních až po nejplytší lívanečníky. A komu jedna pánev nestačí, pro toho je tady sada pánví o různých průměrech. Stačí si už jen vybrat.