Hrnce
Nejprodávanější
Základem pro vaření jsou samozřejmě hrnce. Nebo lépe rovnou sada hrnců. To aby šlo vaření pěkně rychle od ruky. Nebo si můžete pořídit multifunkční hrnec, který vám významně ulehčí práci, ušetří čas i místo.
Pro rychlé vaření jsou z pohledu vodivosti tepla bezkonkurenční volbou hrnce z kvalitního hliníku. Jsou lehké a hodí se pro všechny typy sporáku. Vnitřní část bývá opatřena nepřilnavou vrstvou proti připalování. Vybírat můžete kombinace hliníku a mramoru, žuly či uhlíku. Tvrdý kameninový nebo litinový povrch je odolný vůči deformacím, poškrábáním a dobře se čistí.
Nerezové hrnce jsou sázkou na jistotu. Nerezová ocel je velmi hygienická a odolná, dlouho vydrží a navíc dobře vypadá. Kromě klasických hrnců je užitečným pomocníkem nerezová miska na vodní lázeň pro pohodlné rozpouštění čokolády, polevy, másla nebo ohřátí mléka. S odměřením množství pomůžou rysky na vnitřní stěně a s přeléváním postranní nálevky. Dlouhá rukojeť zajistí bezpečnou manipulaci. Stačí jen misku širokým uchem zavěsit za okraj většího hrnce s horkou vodou.
Nezapomeňte na kastroly či rendlíky s dlouhou rukojetí, které se vám budou hodit pro různé omáčky, cibulové základy, jíšky apod. Skvělé na opékání budou ty s litinovou vrstvou a ergonomickou odnímatelnou rukojetí ze silikonu.
Nádhernými designovými kousky jsou menší keramické hrnce s poklicí. Na výběr jsou hned v několika sytých barvách. Budou krásnou ozdobou prostřeného stolu. V těch nejmenších můžete servírovat různé dipy, omáčky či drobné přílohy. A protože jsou vyrobeny ze silné žáruvzdorné keramiky, můžete v nich i zapékat v troubě a jídlo v nich pak ještě dlouho vydrží teplé.
Milujete smažené pokrmy? Pak by vám neměl chybět fritovací hrnec. Sítko s jídlem ponoříte do rozpáleného oleje v hrnci a přikryjete skleněným víkem. Vše bude rychle a rovnoměrně osmaženo a vy jen pak pohodlně sítko vytáhnete a necháte okapat případné zbytky oleje. Ušetříte si tak trápení s dlouhým postáváním u plotny a ručním obracením jednotlivých kousků.
Příznivci zdravého stravování ocení napařovací hrnec pro šetrné vaření v páře. Především zelenina si tak zachová více vitamínů, svou svěží barvu a bude krásně křupavá. Napařovat můžete i jemné maso nebo různé přílohy - od knedlíků až po rýži. Parní hrnec tvoří spodní část pro vroucí vodu, horní děrovaný díl na jídlo a poklici s otvorem na únik páry. Pro pohodlnou a bezpečnou manipulaci bez popálení mají hrnec i víko dřevěné úchyty.
Vaši výbavu ještě doplní praktická podložka pod hrnec z tvrzeného skla. S ní můžete bez obav položit hrnec na linku či rovnou na jídelní stůl. Na spodní straně je podložka opatřena úchytem k zavěšení na zeď, aby nepřekážela, když ji nebudete chtít zrovna použít a vytvoří na zdi pěknou dekoraci.
Na závěr už zbývá jen popřát spokojený nákup, pohodlné vaření a dobrou chuť!