Whisky sklenice: Přivítejte své hosty elegantním způsobem

Patříte k milovníkům whisky? V tom případě vám doma nesmí chybět sklenice na whisky. Ať už je koupíte jednotlivě, nebo v sadě, pití vašeho oblíbeného alkoholického nápoje bude díky sklenicím na whisky jeden velký zážitek. A to nejen pro vás, ale také pro vaše návštěvy.

Sklenice-na-whisky-s-ledem

Jak má vypadat sklenice na whisky?

Whisky, které má kořeny v Irsku a ve Skotsku, patří k nejoblíbenějším alkoholickým nápojům na světě. Jedním z jejích specifik je i konkrétní tvar sklenice na whisky, ze které se pije. Pokud si totiž chcete tento nápoj opravdu vychutnat, neměli byste rozhodně sáhnout po jakékoliv sklenici.

Jakou kvalitní degustační sklenici na whisky tedy vybrat? Můžete se rozhodnout v prvé řadě pro tzv. whiskovku, což je nízká robustní sklenice ve tvaru pravidelného válce, která má velmi silné dno. Někdy má tato sklenice na whisky zaoblenější strukturu a směrem k ústí se lehce zužuje. Whiskovky si můžete rovněž pořídit v hranatém tvaru, díky čemuž působí velmi stylově.

Kromě klasických whiskovek si whisky vychutnáte také v degustační sklenici na whisky z tenkého skla, pro kterou je typická stopka a kulatý tvar, který se směrem vzhůru zužuje. Jaký typ sklenice na whisky si vyberete, už záleží jenom na vašem uvážení. V každém případě tyto kousky pořídíte nejen jednotlivě. Rozhodnout se můžete rovnou pro sadu sklenic na whisky nebo pro set sklenic na whisky společně s karafou na whisky.

Whisky, nebo whiskey: Jaký je rozdíl?

Říká se whisky, nebo whiskey? Správně jsou obě dvě varianty, mezi nimiž je rozdíl v jednom písmenku. Není od věci vědět, že Skotové tento alkoholický nápoj označují “whisky”, zatímco Irové mluví o “whiskey”. V současné době se přitom označení whisky používá nejčastěji pro skotské značky whisky (ale i pro české whisky, japonské whisky nebo kanadské whisky), označení whisky pak pro irskou whiskey a také pro americkou whiskey.

Tipy, jak pít správně whisky

Pokud si chcete whisky opravdu dobře vychutnat, záleží nejen na správném výběru sklenic na whisky. Velmi podstatný je také způsob podávání whisky. Jak tedy správně pít whisky? Někdo miluje chlazenou whisky s ledem. Někteří znalci zase tvrdí, že whisky chutná nejlépe, když má pokojovou teplotu a její chlazení tedy není třeba.

Jak se ještě pije whisky? Pokud si chcete její chuť opravdu užít, můžete ji degustovat ze sklenice na whisky v čisté formě bez ledu. Mezi jednotlivými doušky tohoto jedinečného alkoholického nápoje si přitom zkuste očistit patro studenou vodou. Poznáte díky tomu nové příchutě whisky, a tak pro vás bude degustace tohoto nápoje ještě jedinečnějším požitkem.

Sada-sklenic

Originální sklenice na whisky jednotlivě i v sadě: Jak vybrat ty nejlepší?

Maximální zážitek z pití whisky vám zajistí ty nejkvalitnější sklenice na whisky. Vybírejte nejlépe sklenice vyrobené z kvalitního skla, které představuje klasický materiál sklenic na whisky. Krásně vypadá nejen čiré sklo, pořídit si můžete také sklenice na whisky s gravírováním, broušené sklenice na whisky nebo sklenice na whisky s potiskem.

Dalším z důležitých kritérií výběru sklenic na whisky je jejich objem. Rozhodnout se přitom můžete pro sklenice o objemu 200 až 500 mililitrů. Standardní sklenice na whisky by měla mít objem zhruba 220 až 350 mililitrů. Je pouze na vás, jaký objem bude vyhovovat přesně vašim potřebám.

Doporučujeme sklenice na whisky pořizovat nejen jednotlivě, ale rovnou v celém setu po dvou, čtyřech nebo šesti kusech. Abyste měli doma opravdu stylovou sadu, pořiďte si společně rovnou karafu a sklenice na whisky. Designová je v tomto případě zvláště broušená karafa na whisky, která spolu se sadou broušených sklenic na whisky slibuje dokonalý degustační zážitek.

Tip: Chcete si na whisky pochutnat venku na zahradě nebo během oslavy či party, ale obáváte se, že by se mohly sklenice na whisky vyrobené ze skla rozbít? V tom případě jsou pro vás perfektním řešením sklenice na whisky značky Koziol vyrobené z vysoce kvalitního, odolného a nerozbitného plastu, které dokonale imitují broušené sklo.

Luxusní sklenice na whisky jako dárek

Hledáte originální dárek pro muže k narozeninám, výročí, svátku, Vánocům nebo třeba Dni otců? Vynikajícím nápadem je právě sada sklenic na whisky. Vybraného muže, o kterém s jistotou víte, že patří k milovníkům whisky, potěšíte setem luxusních sklenic, který můžete navíc doplnit karafou na whisky.

Jako dárek vyniknou zejména sklenice na whisky s gravírováním nebo broušené sklenice na whisky. Pokud máte možnost, můžete sklenice na whisky spolu s karafou opatřit také vlastním potiskem - váš dárek bude ještě osobnější!

Patří sklenice na whisky do myčky nádobí?

Sklenici na whisku po každém použití pečlivě umyjte. Jakým způsobem? Záleží na pokynech konkrétního výrobce. Některé sklenice na whisky můžete mýt v myčce nádobí, jiné je třeba opatrně umýt v ruce, protože by myčka poničila jejich krásu.

Sklenice na whisky s karafou by neměly chybět v základním vybavení každého milovníka tohoto slavného alkoholického nápoje. I když whisky zrovna neholdujete, i tak se vám vyplatí sklenice na whisky pořídit. V případě speciálních příležitostí, kdy k vám zavítá návštěva nebo uspořádáte oslavu, se vám budou sklenice na whisky náramně hodit.

 Sklenice-na-whisky

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.