Stolní lampička – stylové interiérové osvětlení

Stolní lampička je praktickým i stylovým interiérovým osvětlením. Dodá vašemu domovu šmrnc a zároveň ji využijete při práci nebo třeba čtení. Která stolní lampička se bude hodit právě do vašeho interiéru?

lampička-na-počítačový-stůl

Proč si pořídit stolní lampičku

Stolní lampička představuje jeden ze základních bytových doplňků, který dokáže ovlivnit náladu v každé místnosti. Dodá vám světlo v konkrétním prostoru a při konkrétní činnosti, kdykoliv budete potřebovat. Stolní lampička zároveň dokáže podtrhnout jedinečnost vašeho domova, protože funguje i jako náladové osvětlení.

Jistě víte, že stolní lampičku si můžete pořídit v různých velikostech, provedeních, stylech a designech. Máme pro vás ochutnávku těch nejstylovějších stolních lampiček, které si doslova zamilujete díky jejich vzhledu i funkcím.

Stolní lampička je základním vybavením každého domova

Není tajemstvím, že stolní lampička patří k základnímu vybavení každé domácnosti. Rozhodně se tak neobejdete bez stolní lampičky do ložnice, řada lidí využívá rovněž stolní lampičku do obývacího pokoje nebo kancelářskou stolní lampičku, která nachází využití ve studentském pokoji, pracovně či kanceláři. Ostatně nesmíme zapomenout i na nejmenší - v dětském pokojíčku pak nesmí chybět dětská stolní lampička.

Stolní lampička do ložnice: Která je ta nejlepší?

Čtete rádi před usnutím? V tom případě si svůj noční stolek vybavte stolní lampičkou, která ve večerních hodinách svým teplým a tlumeným světlem navodí velmi příjemnou atmosféru. Stolní lampičku využijete i v noci - rozsvítíte ji například, když si budete chtít odběhnout pro sklenici s vodou.

Stolní lampičku do ložnice si zkuste pořídit i s doplňkovými funkcemi. Pochvalovat si budete například dotykovou stmívatelnou lampičku nebo lampičku s regulací světla či s nastavením barvy světla.

Jakou stolní lampičku do obývacího pokoje?

Stolní lampičku s teplým a tlumeným světlem, které funguje jako náladové osvětlení, si pořiďte také do obývacího pokoje. Tato lampička vám bude dělat společnost, když v obýváku vypnete centrální stropní osvětlení, během dlouhých večerů. Stolní lampičku v obývacím pokoji umístěte například vedle sedačky, na polici, na komodu nebo třeba na zem. Její příjemné světlo si budete pochvalovat během sledování filmů, popíjení vína s partnerem, při pití kakaa nebo třeba při čtení knih.

Kancelářská stolní lampička – do studentského pokoje, pracovny i kanceláře

Ve studentském pokoji, ale i v pracovně nebo kanceláři využijete kancelářskou stolní lampičku nebo LED stolní lampu v moderním stylu. Tyto kancelářské lampy najdou uplatnění během práce, dětem a studentům zase přijdou vhod při učení a psaní úkolů. Velkým bonusem je, když jsou tyto kancelářské stolní lampičky výškově nastavitelné a mají možnost nastavení jasu či regulace světla.

noční-lampička-do-ložnice

Výběr stolní lampičky podle stylu: Od moderního až po retro

Jelikož je stolní lampička zajímavým designovým prvkem každého interiéru, vybrat si ji můžete také podle konkrétního stylu. Jakou máte možnosti?

Designová stolní lampička pro moderní domácnosti – Upoutá vás nejen svým přitažlivým vzhledem. Má často i několik vychytávek, které si budete v moderních domácnostech určitě pochvalovat.

Stolní lampička ve skandinávském stylu a přírodním stylu – Je pro ni typická příjemná
bílá barva. Její součástí bývají také přírodní materiály jako dřevo, bambus nebo ratan.

Stolní lampička v glamour stylu – V tomto stylu vynikají zejména stolní lampičky ve
zlaté barvě, a to s texturou či bez.

Stolní lampička v loft stylu a industriálním stylu – Sázkou na jistotu jsou v tomto
případě kovové stolní lampičky - nejlépe v provedení z černého kovu.

Retro stolní lampička – Má v sobě zahrnutý tradiční design, díky kterému vynikne v
každé místnosti. Jedná se o pravé ořechové nejen pro retro styl, ale také vintage styl nebo
provence styl.

Stolní lampičky s přídavnými funkcemi

Některé stolní lampičky vynikají přídavnými funkcemi. Kromě toho, že jsou designové, si je budete ještě více pochvalovat po praktické stránce. Co vám tedy mohou stolní lampičky ještě navíc nabídnout? Pochvalovat si budete například:

✔ Dotykovou stmívatelnou stolní lampičku

✔ Stolní lampičku LED

✔ Stolní lampičku s možností regulace světla (tj. nastavením jasu a volbou teploty světla)

✔ Stolní lampičku s lupou

✔ Stolní lampičku s USB vstupem a s možností nabíjení mobilního telefonu

✔ Stolní lampičku s funkcí budíku

✔ Bezdrátovou stolní lampička

✔ Stolní lampičku s držákem mobilního telefonu

Dětská stolní lampička do každého pokojíčku

Jestliže hledáte správné osvětlení do dětského pokoje, v žádném dětském pokojíčku nesmí rozhodně chybět dětská stolní lampička. Tu může mít vaše ratolest hned vedle postele na nočním stolku nebo na psacím stole.

Vašemu dítěti se bude nádherně usínat a spát zejména díky dětské noční lampičce, která má atraktivní tvary a motivy a která vyzařuje velmi příjemné tlumené (podkresové) noční světlo. Tuto noční lampičku můžete v dětském pokoji umístit nejen na noční stůl, ale třeba na polici, komodu nebo kraj psacího stolu. Pokud si chce vaše dítě kreslit nebo psát domácí úkoly, pořiďte na psací stůl klasickou stolní lampu s jasným světlem a designovým provedením. Když bude tato lampička výškově nastavitelná, půjde o velmi příjemný bonus.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.