Dali byste si koblihy s marmeládou? Co si je tak sami připravit? Vyzkoušejte náš báječný recept na koblihy s marmeládou, po kterých se u vás doma jenom zapráší. Kromě základních surovin si však na koblihy nachystejte také ty správné kuchyňské doplňky.
Voňavé domácí koblihy s marmeládou: Jaké ingredience potřebujete?
Pouštíte se do receptu na domácí koblihy s marmeládou? V prvé řadě si připravte tyto základní suroviny:
- 500 gramů hladké mouky
- 1 kostku čerstvého droždí
- 50 mililitrů vlažného mléka
- 50 gramů moučkového cukru
- 40 gramů změklé hery
- 4 žloutky
- 3 lžíce rumu
- špetku soli
- jahodovou či meruňkovou marmeládu na plnění
- olej na smažení
Základní kuchyňské doplňky na domácí koblihy
Kromě základních ingrediencí potřebujete k přípravě poctivých koblih také několik základních kuchyňských doplňků. Které kuchyňské pomůcky a doplňky na pečení při přípravě domácích koblih zaručeně využijete?
- mísu na přípravu a hnětení těsta
- metličku
- odměrku na tekuté suroviny
- váleček s válem
- kvalitní pánev
- obracečku
Příprava domácích koblih s marmeládou krok za krokem
- Z vlažného mléka, cukru a droždí nechte vzejít kvásek.
- Mezitím utřete do pěny změklou heru se žloutky. K této směsi přidejte kvásek, mouku, rum a špetku soli. Vypracujte vláčné těsto, které nechte jednu hodinu odpočinout.
- Kynuté těsto následně rozválejte na pomoučeném vále a vykrajujte z něj pomocí skleničky kolečka, která nechte dalších 20 minut kynout.
- Koblihy následně smažte z obou stran do zlatova na vyšší vrstvě rozpáleného oleje.
- Hotové koblihy plňte marmeládou pomocí plničky koblih, pocukrujte je moučkovým cukrem a následně je vyskládejte na etažér. Poté si již můžete na báječných domácích koblížcích plněných marmeládou pochutnávat dle libosti.