5 tipů jak vyzdobit dětský pokoj

Pro každé dítě je jeho pokojíček místem, kde nejen rádo spí a odpočívá, ale také kde si rádo hraje a tvoří. Aby vaše dcerka či váš syn měli svůj dětský pokoj ještě raději, zkuste mu jeho království vkusně vyzdobit. Přinášíme vám tipy na vhodné dekorace a doplňky, které z pokojíčku vytvoří dětský pokoj snů.

V dětském pokojíčku nemusí být pouze postel, skříň, několik poliček s hračkami a stůl se židlí. Vaše dítě toho potřebuje mnohem víc. Nevíte, jak vyzdobit dětský pokoj? Máme pro vás 5 tipů jak na to!

jak-zaridit-detsky-pokoj

Pohrajte si s barvou

Děti barvy milují, a právě proto byste ji měli vnést i do jejich pokojíčku. Kromě barvy si pohrajte také se vzorem a texturou, ovšem uvážlivě, aby k sobě výsledek dokonale ladil. V případě kterých dekorací a doplňků dětského pokoje můžete vsadit na barevnost? Oživte stěnu pokojíčku barevnými samolepkami na zeď s oblíbenými dětskými motivy. Krásně vypadají také barevné poličky nebo závěsné dekorace ve tvaru mráčku, jednorožce či pohádkového zámku. 

Dětský pokojíček dokonale oživí také barevné úložné boxy na hračky. Pohrajte si dále s barvou a texturou závěsů a záclon, koberce, povlečení nebo baldachýnu pro děti, které dokážou dodat dětskému pokoji jedinečné kouzlo. 

Nechte svému dítěti dostatek prostoru na hru

Dětský pokoj je místem, kde si každé dítě velmi rádo hraje. Proto mu v jeho království nechte dostatek prostoru na hru. Ovšem i toto místo můžete stylově vyzdobit. A to například koberečkem s dětskými motivy nebo dětským stanem či teepee. Poblíž tohoto místa by vaše dítě mělo mít otevřené police s hračkami, ke kterým se pohodlně dostane. Ještě lepším řešením jsou úložné koše a boxy s hračkami, které budou na zemi a které bude mít vaše dítě nadosah.

jak-vyzdobit-detsky-pokoj

Přidejte do dětského pokojíčku prvky zábavy

Chcete svému dítěti vytvořit pokoj snů, který bude nade vše milovat? Zaměřte se na to, co váš potomek dělá nejraději. Tedy na hru a zábavu. Nainstalujte mu do pokojíčku houpačku nebo houpací křeslo, na zdi mu vytvořte lezeckou stěnu nebo instalujte tabuli, na které si bude rád malovat. Z rámečků nebo ze závěsné sítě můžete svému dítěti na stěně vytvořit také speciální galerii, na kterou bude pravidelně umisťovat svá umělecká díla.

Zábavné prvky lze vnést i do nábytku. Vaše dítě bude unesené například z postele ve tvaru domečku nebo rakety. Klasickou dětskou postel můžete zase ozvláštnit princeznovským baldachýnem.

Dejte prostor dětské fantazii

Děti pohlížejí na svět jinak než my, dospělí. Právě při výzdobě dětského pokoje byste měli ponechat také spoustu místa dětské představivosti. Jak tedy v tomto případě vyzdobit dětský pokoj? Vybavte dětský pokojíček pohádkovými světly a světelnými řetězy a na strop nalepte hvězdy fosforující ve tmě. Zvlášť večer to bude pro děti fascinující podívaná. 

Pohádková světla vypadají krásně nejen nad dětskou postýlkou. Vašeho potomka rovněž nadchne, když mu do pokoje pořídíte dětské teepee, které doplníte o girlandy, světelné řetězy a měkoučké polštáře. Váš syn nebo vaše dcera tak získají dokonalé místo, kde si budou rádi hrát, číst knížky, ale také odpočívat.

vyzdoba-detskeho-pokoje

Vytvořte svému dítěti pracovní místo, kde bude rádo tvořit

Snažte se o to, aby vaše dítě ve svém pokojíčku nezaměstnávalo pouze svou mysl, ale také své ruce. Nejen s pomocí psacího stolu a dětské židličky mu vytvořte pracovní koutek, kde si bude malovat, tvořit a později studovat a psát domácí úkoly. Jakým způsobem můžete tento koutek ozdobit? Veselými úložnými boxy, šperkovnicí nebo dekorativními rámečky na umělecká díla vašeho dítěte nebo dekorativním osvětlením. V nápadech se zkrátka meze nekladou. Nejdůležitější je, aby bylo vaše dítě spokojené.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.